Ajopäiväkirja

Monet työntekijät käyttävät omaa tai yrityksen ajoneuvoa työhön liittyviin matkoihin. Siksi tarvitaan myös keino pitää ajoista kirjaa. Monissa yrityksissä prosessia hallitaan manuaalisella tai sähköisellä ajopäiväkirjalla.

Ajot Acubizissa

Acubizissa kilometrikirjaukset voidaan voidaan tehdä digitaalisesti kahdella eri tavalla: Automaattisesti älypuhelimen GPS-signaalin kautta tai manuaalisesti Google Mapsin avulla.

Automaattinen
Manuaalinen

Automaattiset kilometrikirjaukset

  • 1 Napauta näytön alaosassa olevaa plusmerkkiä ja paina autoa
  • 2 Paina ”Aloita matka”, kun lähdet ajamaan
  • 3 Paina ”Lopeta matka”, kun olet perillä
  • 4 Täytä tarvittavat tiedot, eli matkan tarkoitus. Lisäksi voit kirjata projektin ja kommentin

Manuaalinen tai digitaalinen ajopäiväkirja

Perinteinen, manuaalinen ajopäiväkirja on usein sidoksissa Excel-tiedostoon, johon työntekijä syöttää tiedot ja välittää ne talousosastolle, jonka on sitten käsiteltävä ne manuaalisesti. Acubiz One pitää sisällään muutaman manuaalisesti syötettävän asian. Näitä ovat matkan tarkoitus, päivämäärä sekä lähtöpaikan ja määränpään osoitteet. Kun nämä on kirjattu, kilometrit kirjaavat lähestulkoon itse itsensä. Taloussosasto saa kaikki tarvittavat tiedot sähköisessä muodossa ja voi helposti viedä ajantasaiset tiedot ajetuista kilometreistä veroviranomaisille ja palkkajärjestelmään.

Mikä on kilometrikorvaus?

Useimmat yritykset maksavat verovapaita kilometrikorvauksia työntekijöille liiketoimintaan liittyvistä ajoista omalla ajoneuvollaan. Kilometrikorvaus auttaa kattamaan joitain ajoneuvoon liittyviä kustannuksia – kuten polttoaineen, huollon, poistot, vakuutukset, ajoneuvoverot jne.

Päivitetäänkö korvaussummat automaattisesti

Kilometrikorvaus lasketaan veroviranomaisten kiinteiden verokantojen mukaan. Vuonna 2021 kilometrikorvauksen perussumma on Suomessa 0,44 euroa/km. Kilometrikorvaukseen vaikuttaa muun muassa se, onko kyseessä oma auto vai työsuhdeauto ja onko kyydissä muita matkustajia. Acubiz pitää hinnat ajan tasalla.

Lue Acubiz Mileage -ratkaisusta

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä.

Varaa online-demonstraatio

30 minuuttia silloin kun olet vapaana.

Jutellaan

Anna meidän soittaa sinulle.

Tavataan

Teillä tai meillä.

Få en gratis demonstration

Pyydä ilmainen demo

Ilmainen